08-03_Bust_Coco2wLa Fundació Fenosa ha presentat una reconstrucció del retrat de Coco Chanel feta per l'escultor Philippe Lavaill a partir de les fotografies que es conserven del moment en què Chanel posava per a Fenosa per fer aquesta peça artística. El mes de setembre de 1939 Apel·les Fenosa va iniciar el retrat de Coco Chanel. Tenim notícia del retrat a través de fotografies del moment que Chanel posa per a Fenosa, i que s'inclouen a la mostra que la Fundació Apel·les Fenosa presenta a la seva seu fins a finals de setembre, on documenta la relació entre l'escultor i la famosa modista.

Aquest retrat, de format natural, va ser realitzat al taller de la casa Chanel de la rue Cambon i, posteriorment, va desaparèixer. Els motius de la desaparició s'han explicat sempre per l'ocupació alemanya de París i la dificultat de preservar els béns dels parisencs. Tot just iniciada la guerra, Chanel va tancar la seva botiga i els tallers, i tot aquest material va restar tancat fins molts anys més tard.

Sortosament, tres fotografies del retrat permeten al visitant de l'exposició fer-se una idea de com era el retrat i les seves dimensions.

L'escultor Philippe Lavaill, que havia estat assistent de Fenosa quan aquest treballava al Vendrell a finals dels anys setanta i començaments dels vuitanta, ha analitzat aquesta documentació i proposa una reconstrucció de l'esmentat retrat.



©2019 Ajuntament del Vendrell