M__Maisky_PETITAwUn dels violoncel·listes més reconeguts i mediàtics actualment, Mischa Maisky, actuarà en el marc del 31è Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell el proper dissabte 6 d'agost a dos quarts d'onze de la nit acompanyat per la pianista Lily Maisky.

Mischa Maisky és l'únic violoncel·lista del món que ha estudiat tant amb Mstislav Rostropovitx com amb Gregor Piatigorsky. Nascut a Letònia, va estudiar a Rússia i, després de la seva repatriació a Israel, va ser rebut amb entusiasme a Londres, París, Berlín, Viena, Nova York, Tòquio i altres centres musicals del món.


Durant els darrers vint-i-cinc anys ha estat artista exclusiu de la discogràfica Deutsche Grammophon, i ha enregistrat més de trenta discos amb orquestres com les Filharmòniques de Viena i Berlín, la London Symphony Orchestra, la Filharmònica d'Israel, l'Orchestre de Paris, l'Orpheus Chamber Orchestra i la Chamber Orchestra of Europe, entre d'altres.
Les seves gravacions han estat reconegudes arreu del món i han rebut premis com cinc Record Academy Prize (Tòquio); tres Echo Deutscher Schallplattenpreis; un Grand Prix du Disque (París), a més de diferents nominacions als Grammy.
Regularment és convidat a participar en els festivals internacionals més importants del món i, com a solista, ha col·laborat amb directors del prestigi de Leonard Bernstein, Carlo Maria Giulini, Zubin Mehta, Riccardo Muti, Lorin Maazel, Jame Levine, Vladimir Ashkenazy, Giuseppe Sinopoli i Daniel Barenboim. Entre els seus acompanyants de música de cambra hi ha, entre d'altres, artistes com Martha Argerich, Radu Lupu, Nelson Freire, Peter Serkin, Lang Lang, Evgeny Kissin, Gidon Kremer, Yuri Bashmet, Joshua Bell, Vadim Repin, Maxim Vengerov, Julian Rachlin i Janine Jansen.
El programa escollit per Mischa Maisky està pensat per a un públic molt ampli, i tindrà grans dosis de virtuosisme. A la primera part interpretarà la Suite núm. 1 per a violoncel sol de J.S. Bach i la Sonata núm 1per a violoncel i piano de J. Brahms. A la segona part hi haurà obres de Falla, Granados, Sarasate, Albéniz i Cassadó, un ampli repertori en què Mischa Maisky farà lluir les seves qualitats artístiques.

 

Joaquín Achúcarro i la Camerata XXI, junts al 31è FIMPC

Joaquín Achúcarro és un dels pianistes més coneguts del món musical des de fa anys. Aquest pianista basc ha fet concerts i classes arreu del món i ha estat convidat una altra vegada a participar en el 31è Festival Internacional de Música Pau Casals.
Joaquín Achúcarro actuarà el proper dijous 11 d'agost, a 2/4 d'onze de la nit, juntament amb l'Orquestra Camerata XXI, una de les millors orquestres del país, que fa una feina musical impagable a les comarques de Tarragona.
Joaquín Achúcarro i l'Orquestra Camerata XXI, dirigits per Tobias Gossmann, interpretaran el Concert per a piano en la menor, de Robert Schumann.
El concert es completarà amb obres de Mozart i Dvorak.
La carrera internacional de Joaquín Achúcarro, un bilbaí universal, va començar després d'haver triomfat al Concurs Internacional de Liverpool l'any 1959 (Zubin Mehta l'havia guanyat l'any anterior en la modalitat de directors d'orquestra). Amb aquest guardó va debutar a Londres amb la London Symphony Orchestra i posteriorment va ser premiat amb la Medalla Harriet Cohen al millot debut de la temporada. Des de llavors, Achúcarro ha recorregut seixanta països, i ha col·laborat amb més de dues-centes orquestres.
Joaquín Achúcarro desenvolupa una ininterrompuda activitat concertística. Només durant les dues últimes temporades, els seus compromisos l'han portat a a actuar amb orquestres com la BBC, Tokio Philharmonic, Berlin Symphony, Nacional d'Irlanda, Filharmònica de Roma, Orchestre du Pays de Loire, Orquesta de Euskadi, OBC, entre moltes altres.
La seva discografia passa dels vint títols, amb obres de Brahms, Schumann, Ravel, Schubert, Granados, Falla, Hermann, Chopin, Beethoven, Rodrigo, Debussy, Bartok i Rachmaninoff.
Entre els guardons obtinguts, destaquen:
Premio Nacional de Música 1991
Medalla de Oro de las Bellas Artes 1995
Ilustre de Vizcaya 1996
Medalla d'Honor del Festival de Granada 1998
Artist for Peace 2000, per la Unesco, a París
Personatge del 2001 a Dallas (EUA)
Gran Cruz del Mérito Civil, 2003
Hijo predilecto de la Villa de Bilbao, 2004
Vasco Universal, 2005

Joaquín Achúcarro ha actuat al Festival internacional de música Pau Casals els anys 1987, 1997 i 2003.



©2019 Ajuntament del Vendrell