07-18_Andrea_MarconwUna de les novetats importants del 31è Festival Internacional de Música Pau Casals és la incorporació de l'orgue del Vendrell en un dels concerts. L'orgue de l'església parroquial del Vendrell és un instrument històric que va construir l'orguener suís Luwing Scherrer l'any 1776, i que el novembre de l'any passat va ser completament restaurat. El Patronat Municipal Auditori Pau Casals, junt amb els Amics de l'Orgue del Vendrell i l'Associació Musical Pau Casals, han programat un concert d'orgue per dissabte 23 de juliol, a dos quarts d'onze de la nit, a l'església parroquial del Vendrell. El concert anirà a càrrec de l'organista italià Andrea Marcon.

Andrea Marcon va néixer a Treviso l'any 1963. Va començar els estudis musicals de molt jove, i als deu anys era veu blanca solista a la catedral de Treviso. A la mateixa catedral va ser organista titular del 1977 al 1982. Va estudiar pianoforte, clavicèmbal, orgue, composició i direcció amb Vanni Ussardi, Jean Claude Zehner, Luigi Ferdinando Tagliavini, Hans Martin Linden. Es va diplomar en orgue, clavicèmbal i música antiga a l'Accademia de Basilea-Schola Cantorum Basiliensis del 1986 al 1987. L'any 1985 va ser guardonat al concurs de Bruges, el 1986 va guanyar el primer premi al concurs Paul Hofhaimer d'Innsbruck, i l'any 1991 va obtenir el primer premi al concurs de clavicèmbal de Bolonya. L'any 1982 va fundar el Sonatori de la Gioiosa Marca i el 1997 fundà l'Orchestra Barocca di Venezia.

Des del 1980 desenvolupa una intensa activitat concertística a Europa, EUA, Canada i Àsia en els festivals i centres musicals més prestigiosos, tant de solista com de director d'orquestra amb l'Orchestra Barocca di Venezia. Va ser director convidat a la Mahler Chamber Orchestra, a l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Nacional Alemanya WDR de Colònia, NDR de Hannover, HR de Frankfurt, Orquestra de Granada, Real Filharmònica de Galícia, Camerata Salzburg i Orquestra Simfònica de Montecarlo, entre d'altres.

Andrea Marcon ha preparat un programa amb obres de D. Buttehude, G. Frescobaldi, V. Lubeck, B. Storace, i J. S. Bach.

Una mostra de la rellevància d'aquest concert és que serà emès en directe per Catalunya Música a tot Europa.

 

El Festival Jove de Vil·la Casals, també al FIMPC

El 31è Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell tévint-i-dos concerts, sis dels quals es fan als jardins de la Vil·la Museu Casals, amb ladenominació de FestivalJove - Música als Jardins. Aquests concerts han estat organitzats per la Fundació Pau Casals,amb la col·laboració de l'Escola Superior de Música de Catalunya.

El passat dissabte 16 de juliol es va fer el primer dels concerts, ambla presència del Quartet Gerard, amb una assistència de públic més que notable.

Per a aquest dissabte 23 de juliol, a tres quarts de vuit del vespre, hiha programat un concert protagonitzat per la soprano AssumpcióLinares i el guitarrista Alberto Luque, que interpretaran obres de F. GarcíaLorca, B. Britten i F. Sor.

Aquest apartat del Festival Internacional de Música Pau Casals té com aobjectiu apropar la música a un públic més divers, al públic que estiueja opasseja per Sant Salvador, i donar l'oportunitat a músics joves de poder ferconcerts.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell