DSCF5424_copia_webLa setmana passada, a L'Eina del Vendrell, va tenir lloc la cloenda de la desena edició del Sefed, curs de simulació d'empresa, que s'ha celebrat entre el gener i el juny del 2011. Ara, des de L'Eina es continuarà donant suport a les persones que han participat en el curs per ajudar-los en la seva inserció laboral en total coordinació amb l'oficina del Servei Català d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya (SOC). L'acte va ser presidit pel regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez, i el director-gerent de la Fundació Inform, Miquel Muç.
Sefed és un programa de formació ocupacional, gestionat des de l'any 1987 per la Fundació Inform, que està adreçat a persones en atur a partir dels 16 anys i que està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. Té com a objectiu dotar de les habilitats necessàries els alumnes per desenvolupar, correctament i d'una manera àgil les tasques de gestió i administració d'una empresa.

Al programa Sefed es reprodueixen situacions reals mitjançant la simulació d'empreses com a metodologia d'aprenentatge. Per aconseguir-ho, al Vendrell s'ha creat l'empresa simulada TERRISSAL SLS, on es reprodueixen els circuits, les relacions i el moviment de documents, com si fos una empresa real. També hi ha la possibilitat de realitzar pràctiques en empreses reals, d'intercanvis a l'estranger i de participar en fires internacionals.

Miquel Muç va destacar que dels programes Sefed del Vendrell duts a terme l'any 2010 s'ha aconseguit un 55% d'inserció laboral, "una xifra important en un moment en què es genera poca ocupació". Per això, en un moment de crisi, és important invertir en formació per tal d'estar més preparats i, en un futur, tenir més possibilitats de millorar en l'àmbit laboral. En aquest sentit, Kenneth Martínez, va demanar als participants que fossin un model per al seu entorn familiar i d'amistats "per ajudar a transmetre el missatge que la formació és necessària per millorar i trobar feina i que tot plegat és per al bé del municipi i del país".

Amb aquesta aposta per la formació, el Sefed del Vendrell no s'atura i el passat mes de juny es va iniciar l'onzena edició del Sefed del Vendrell, que finalitzarà el proper mes de desembre.

Des de l'any 2006, al programa Sefed del Vendrell ja s'hi han format unes 330 persones.



©2019 Ajuntament del Vendrell