07-04_Obres_Francisco_Goya_2wAigües de Tomoví, SA, empresa mixta municipal que gestiona el cicle integral de l'aigua al municipi del Vendrell, informa que, davant la massiva arribada de turistes al municipi amb motiu del període estival, tant les instal·lacions hidràuliques com els serveis d'atenció al client estan perfectament preparats per prestar el millor servei.

El Vendrell té 36.000 habitants, però a l'estiu la població augmenta fins a més de 100.000 persones i el consum mitjà se situa entre els 18 i els 19 milions de litres al dia, respecte als 12 que es consumeixen durant la resta de l'any. El regidor encarregat del Servei Municipal d'Aigües, Jaume Escarré, ha explicat que "l'any passat, el dia de màxim consum va ser el 25 de juliol, quan es van consumir més de 22 milions de litres en un dia. Per això, a l'estiu es reforça el subministrament d'aigua potable augmentant la concessió de l'aigua provinent del riu Ebre".

Per fer front a aquesta demanda i garantir el millor servei quan arriben els turistes al municipi, Aigües de Tomoví treballa mesos abans en la xarxa d'abastament d'aigua potable i en la xarxa de sanejament. En aquest sentit, per exemple, ha realitzat treballs de revisió de totes les ERAP (Estacions de Rebombaments d'Aigua Potable) i de totes les EBAR (Estacions de Bombament d'Aigües Residuals).

A més, ha portat a terme importants obres de millora de la xarxa i de les instal•lacions hidràuliques, com la renovació de la xarxa d'abastament d'aigua potable del carrer Francisco de Goya de Coma-ruga i la renovació de la canonada del dipòsit del Romaní I, que rep l'aigua del CAT i dóna subministrament al barri marítim de Sant Salvador, que estava trencada en diferents punts a causa de les últimes avingudes d'aigua.
Aigües de Tomoví també ha executat els treballs de renovació de la xarxa d'abastament d'aigua potable del carrer de la Tardor, que tenia unes canonades molt antigues i en alguns trams malmeses, la qual cosa provocava dificultats per al correcte subministrament. A més, amb els treballs executats a l'avinguda de la Generalitat, l'empresa ha solucionat els problemes de clavegueram per la intrusió d'arrels, la insuficiència de les canonades existents d'aigua potable i la millora en la recollida d'aigües pluvials.

El Servei Municipal d'Aigua també realitza periòdicament les tasques de neteja de dipòsits incloses en el Pla d'Autocontrol i Gestió del Subministrament en tots els dipòsits, en compliment del RD 140/2003, pel qual s'estableixen els criteris sanitaris de la qualitat d'aigua de consum humà.

D'altra banda, Jaume Escarré ha recordat que Aigües de Tomoví realitza al llarg de l'any un total d'11.000 determinacions analítiques de l'aigua, en les quals es controlen paràmetres tant fisicoquímics com microbiològics. El regidor també ha dit que "aquest exhaustiu control sobre la qualitat de l'aigua distribuïda es manté en època estival, moment en què el municipi creix per l'afluència de turistes, mantenint les garanties necessàries per prestar un servei eficaç en el municipi".

Aigües de Tomoví i l'Ajuntament del Vendrell reiteren el seu compromís amb els ciutadans de la localitat i treballen dia a dia per oferir aigua de gran qualitat, posant a la disposició del servei els mitjans humans i tècnics més avançats que garanteixin la gestió més eficient.



©2019 Ajuntament del Vendrell