06-22_PlewEl Ple extraordinari celebrat ahir a l'Ajuntament del Vendrell va donar el vistiplau al nou cartipàs municipal que, segons l'alcalde, Benet Jané, respon a la voluntat dels quatre grups polítics de l'equip de govern de dotar el Vendrell d'un govern cohesionat i fort i amb responsabilitat de gestió per als 16 regidors i regidores que en formen part.

 

Les delegacions dels regidors i regidores seran les següents:

-Martí Carnicer Vidal. Relacions Institucionals i Sanitat
-Joan Josep Nin Esteban. Règim Interior
-Kenneth Martínez Molina. Educació i Ocupació
-Albert Solé Galí. Cultura
-Hermini Caballero Ábalos. Serveis Socials
-Eva Moreno Pujol. Ciutadania
-Laia Gomis Ortiz. Urbanisme
-Joan Maria Diu Sagués. Policia Municipal i Hisenda
-Jaume Escarré Juncosa. Protecció Civil i Promoció Econòmica, Enllumenat i Aigües
-Àngels Turdiu Monasterio. Turisme i Platges
-Jaume Domingo Planas. Convivència i Civisme i Gestió de Residus
-Sergi Teruel Rosario. Esports
-Maria Teresa Mercader Güell. Neteja Viària, Parcs i Jardins i Transport Públic
-Ricard Jovani González. Via Pública i Mobilitat
-Jaume Piñol Mercader. Medi Ambient i Sostenibilitat

D'altra banda, segons va quedar fixat al Ple, la Junta de Govern Local estarà presidida per l'alcalde i formada per 7 regidores i regidors, que seran Martí Carnicer, Albert Solé, Laia Gomis, Jaume Domingo, Joan Maria Diu, Ricard Jovani i Jaume Piñol. Així mateix, ahir van quedar nomenats també els tinents d'alcalde que seran: Martí Carnicer, 1r tinent d'alcalde; Ricard Jovani, 2n tinent d'alcalde, i Jaume Piñol, 3r tinent d'alcalde.

El Ple d'ahir també va servir per crear les comissions informatives permanents, que seran la Comissió informativa d'hisenda i especial de comptes, la Comissió informativa de règim intern, la Comissió informativa de serveis personals i convivència i la Comissió informativa d'urbanisme i medi ambient.

Retribucions econòmiques

Un altre dels punts importants de la sessió d'ahir va ser l'aprovació de les retribucions i assistències dels regidors, que pateixen una retallada significativa respecte les de la legislatura anterior -del 20% en el cas del sou dels regidors amb dedicació exclusiva-, complint així amb el compromís de l'equip de govern d'aplicar mesures d'austeritat econòmica en la gestió municipal. Cal dir que aquesta rebaixa s'afegeix a la reducció del 15% que fa uns mesos ja es va aplicar a les retribucions dels càrrecs electes. Segons es va apuntar ahir, en xifres absolutes, l'estalvi de sous del nou govern serà de 200.000 euros anuals, ja que també s'hi afegeix el fet que en aquesta legislatura no es disposarà de càrrecs de confiança. L'acord sobre les retribucions dels regidors es va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics del consistori.

S'estableix que els membres de la corporació que exerceixen el seu càrrec en règim de dedicació exclusiva percebran una retribució de 46.000 euros, mentre que l'alcalde percebrà una retribució de regidor amb dedicació exclusiva incrementada en un 15%. Els membres de la corporació que exerceixen el seu càrrec en règim de dedicació parcial percebran una retribució proporcional al temps de dedicació, a calcular sobre la que correspon a un regidor amb dedicació exclusiva. Aquesta serà entre el 90% i el 50% del sou d'un regidor amb dedicació exclusiva.

Per als membres de la Corporació que no estiguin en règim de dedicació exclusiva o parcial, el règim d'assistències per la concurrència efectiva a les sessions dels òrgans col•legiats queda fixada de la següent manera: per assistència a les sessions del ple i junta de govern, 320 euros/sessió; per assistència a les sessions de les comissions informatives, 240 euros/sessió; per assistència a les sessions dels òrgans col•legiats dels organismes autònoms municipals, dels consells municipals i de les empreses de capital íntegrament municipal, 240 euros/ sessió.

Aquestes assistències tindran com a sostre, per als regidors que formin part de la junta de govern local: un 50% del sou d'un regidor en dedicació exclusiva. Per als regidors que formin part de la junta de portaveus: un 40% del sou d'un regidor amb dedicació exclusiva. Per a la resta de regidors: un 25% del sou d'un regidor amb dedicació exclusiva.

Segons l'alcalde, l'objectiu prioritari del nou govern és l'aprovació del pressupost de l'exercici 2011, que està previst que es produeixi en un ple del proper mes de juliol.

Periodicitat sessions de Ple

El Ple d'ahir també va fixar la periodicitat de les sessions ordinàries que celebrarà la Corporació Municipal, que es faran el segon dijous de cada mes, si no és festiu, a les 16.30h, excepte el mes d'agost en què no n'hi haurà.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell