06-07_muguruza_webEl cantant basc Jabier Muguruza ha estat estat treballant, aquests dies 6,7 i 8 de juny, en el seu onzè disc, a les instal·lacions de l'Auditori Pau Casals del Vendrell. Serà un disc íntim, només veu i piano, que s'elaborarà en dues fases: la primera a l'Auditori Pau Casals, aprofitant l'acústica i les condicions d'aquest equipament, i la segona als estudis Katarain.


Jabier Muguruza va néixer a Irun l'any 1960, i als cinc anys es va iniciar en el món de la música tocant l'acordió. Als set anys aconsegueix el títol europeu infantil d'aquest instrument a Tiburg (Holanda). Després també guanya a França, Itàlia i Alemanya.

Va començar estudis de Dret i Pedagogia, però es va decidir definitivament per la música. L'any 1982 es negà a fer el servei militar.

Col·labora, tocant l'acordió, en diferents projectes musicals tant de rock com de cançó d'autor.

L'any 1989 ja actua com a cantautor, i enregistra un disc destinat als infants: Ja, ja. L'any 1994 edita el primer disc com a cantautor: Boza barruan. Aconsegueix que el seu treball es tingui en compte fora d'Euskadi, i fa concerts a França, Alemanya, Anglaterra, Brasil i altres països.

Escriu i publica llibres de literatura infantil, i també per a adults, així com articles en diferents mitjans de comunicació.

Actualment continua l'activitat musical i el treball literari, i participa en diferents projectes literaris i musicals.



©2019 Ajuntament del Vendrell