05-17_joves_idees_1r_premi_webDivendres 13 de maig, a L'Eina Espai Empresarial, va tenir lloc l'acte de lliurament dels premis de la quarta edició del concurs Joves amb idees. A través d'aquest concurs es pretén fomentar l'esperit emprenedor entre els alumnes dels instituts del nostre municipi i alhora potenciar la capacitat creativa i emprenedora dels alumnes. Per això, prèviament al concurs, els joves van participar als seminaris i tallers de generació d'idees realitzats a les instal·lacions de L'Eina Espai Empresarial. En total es van realitzar quatre seminaris i dotze tallers de generació d'idees i creació d'empreses, i hi van participar un total de 67 alumnes.


Després d'aquesta primera fase de sensibilització, els alumnes van presentar un total de vint-i-una idees de negoci, de les quals els membres del jurat en van escollir set finalistes, que van ser els que van presentar els seus projectes el dia del concurs. De les set idees presentades es van premiar les més innovadores i viables. El jurat dels premis, presidit pel director de la càtedra sobre el Foment de l'Emprenedoria i la Creació d'Empreses de la URV, Pere Segarra, va atorgar els següents premis entre els set finalistes:

-Primer premi, al projecte "FESTINA LENTE AUTOBUSOS" de l'Anna Carbonell Carbó, la Immaculada Miracle Montserrat, la Maria Porta Serramià i l'Ariadna Segarra Torres del Col·legi Sagrat Cor. El projecte consisteix en un servei d'autobusos en horari nocturn perquè els joves del Vendrell i la comarca puguin gaudir d'un servei de transport col·lectiu, que els aporti seguretat quan surten de nit. Dotació del premi 400 €.

-Segon premi, al projecte "OPPORTUNO SOGNO COPPIE" de la Cristina De La Parte Rodríguez i de la Sonia Doñate Cordellat de l'Institut Andreu Nin. La idea consisteix en un edredó per a parelles o matrimonis que inclou una cremallera al centre que permet dividir-los en dos edredons individuals. A més, a més, consta d'un doble folre que es pot treure i posar segons la preferència individual de la persona. Els estampats estan fets a mà i hi ha un estampat exclusiu amb partitures de Pau Casals en honor a la nostra vila. Dotació del premi 300 €.

-Tercer premi, al projecte "PARAIGUAMOTXI" de la Marina Traver Jano i la Wafaa Menaouine Benallou de l'Institut Andreu Nin. El paraiguamotxi és un paraigua que no presenta la necessitat d'agafar-lo, de manera que ens permet tenir les dues mans lliures. Només porta com una mena de motxilla que permet penjar-lo a l'esquena. És tan senzill com portar una motxilla posada, però en comptes de fer la funció de motxilla la fa de paraigua. Dotació del premi 150 €.

-Premi CIT (premia la idea de negoci més vinculada als recursos propis del Vendrell), al projecte "ESPAI LES 7 ARTS", de l'Helena Dodero Soley, la Sandra Rodríguez Castañeda, l'Anna Sanahuja Navone i l'Alba Cirera Sant de l'Institut Baix Penedès. La idea es basa en un centre, l'objectiu del qual és oferir un espai als ciutadans on desenvolupar les seves habilitats en el camp de les arts en un ambient de cooperació i aprenentatge. La literatura, el teatre, el cinema, l'escultura, la dansa, la música i la pintura són les set arts que volen potenciar en el centre. Dotació del premi 100 €.

El jurat estava format per un representant de:

- La càtedra d'Emprenedoria i Creació d'empreses de la URV, que actua com a presidència del jurat.

- El Centre d'Iniciatives i Turisme (CIT).

- La Regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament del Vendrell.

- L'organisme autònom Desenvolupament Local (Diputació de Tarragona).

- El Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

- La Fundació privada Cp'Ac.

- La Xarxa Emprenedora.

- El Gremi de Perruqueria i bellesa de la província de Tarragona.

- El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

- "la Caixa".

A part dels membres que conformen el Jurat, també s'ha comptat amb la col·laboració de diferents entitats, organismes i empreses que s'han involucrat activament en aquest concurs participant en la dotació d'obsequis:

- Casa d'Oficis de L'Eina Servei d'Ocupació

- Regidoria d'Infància i Joventut de l'Ajuntament del Vendrell

- Regidoria de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell

- La Xarxa Emprenedora

- Auditori Pau Casals

- Patronat Municipal d'Esports

- Teatre Municipal Àngel Guimerà

- Fundació privada per a la promoció de l'autoocupació de Catalunya (Cp'Ac)

- Secció d'Hoquei del Club d'Esports Vendrell

- Pastorets del Vendrell

- OCine

-Gremi provincial artesà de Perruqueries i bellesa de Tarragona



©2019 Ajuntament del Vendrell