05-05_comissi_festes_en_bici_webEl 27 i 29 de maig el Vendrell celebrarà la 69a Festa de la Bicicleta.

Divendres 27 de maig, a les 21 h, des del Monument dels Castellers, s'iniciarà la pedalada nocturna. La inscripció, que es podrà fer del 16 al 26 de maig al Centre cívic L'Estació, té un preu de 4 euros i inclou assegurança, refrigeri i detall de la Festa.

La gran Festa de la Bicicleta, però, serà, com sempre, el darrer diumenge de maig, amb la desfilada pels carrers de la vila de les bicicletes i les carrosses, el recompte de les quals començarà a 2/4 d'11 del matí al pàrquing de l'avinguda del Camp d'Esports. A partir de la 1 del migdia, a la Rambla, es farà l'entrega de premis i el sorteig d'una bicicleta i altres obsequis, als quals podran optar totes aquelles persones que hagin adquirit la butlleta solidària. Enguany, els diners que es recaptin es destinaran a la delegació del Baix Penedès de l'Associació de Diabètics de Catalunya. Les butlletes solidàries es podran adquirir per 1 euro durant el matí de diumenge.

 

Tot seguit, hi ha les bases de participació i el programa d'actes.

 

Bases de participació

1. Serà admesa tota persona que vagi proveïda d'un cicle, bicicleta o carrossa. S'entén per carrossa una plataforma o estructura elaborada, decorada i guarnida, sense cap tipus de motor mecànic, que s'arrossega amb quatre o més rodes de bicicleta.

2. No optaran a cap premi aquells cicles o carrosses que no arribin fins al final del recorregut pedalant.

3. Tots els participants hauran de seguir les indicacions de la Comissió, mantenir l'ordre de sortida i no desviar-se de la ruta indicada.

4. Les persones o grups que hi vulguin participar podran fer-ho inscrivint-s'hi, abans del divendres 27 de maig, a la Regidoria de Festes de l'Ajuntament del Vendrell, o bé el mateix dia de la Festa, al pàrquing de l'avinguda del Camp d'Esports. (A l'hora d'inscriure-s'hi, la Comissió demanarà als grups que indiquin el nombre de participants.)

5. A 2/4 d'11 començarà el recompte de grups; l'entrega de detalls es farà en el moment de la sortida, al pàrquing de l'avinguda del Camp d'Esports.

6. Es donarà el tret de sortida un cop s'hagi fet el recompte i l'entrega d'obsequis.

7. Els dorsals s'entregaran al pàrquing de l'avinguda del Camp d'Esports, el mateix dia de la Festa, de 2/4 de 10 a 2/4 d'11. Un representant de cada col·lectiu que opti als premis haurà de passar a recollir-los.

8. En el moment de recollir els dorsals, s'indicarà als representants el lloc d'ubicació per iniciar el recorregut.

9. Totes les carrosses participants que hagin passat prèviament la supervisió del Jurat o de la Comissió i que no hagin estat premiades rebran la quantitat de 100 €.

10. A l'hora de construir la carrossa, s'han de tenir en compte els paràmetres del recorregut. Es recomana que l'amplada de les carrosses no sigui superior a 2,5 metres. (Seria interessant estudiar el recorregut in situ.)

11. Si alguna carrossa té un problema tècnic, s'haurà de retirar en un lateral per tal de no obstaculitzar el pas dels altres participants.

12. La Comissió i el Jurat es reserven el dret de declarar desert qualsevol premi que no reuneixi les condicions mínimes establertes, així com de decidir la categoria en la qual han d'inscriure's els grups participants.

13. La Comissió es reserva el dret de suprimir o modificar algun punt de les bases, si les circumstàncies ho aconsellen.

14. La Comissió es reserva el dret de realitzar qualsevol canvi en el programa establert.

 

Programa d'actes del diumenge 29 de maig

Concentració de carrosses i ciclistes a l'avinguda del Camp d'Esports.

De 2/4 de 10 a 2/4 d'11 del matí, al pàrquing de l'avinguda del Camp d'Esports,

CONFIRMACIÓ D'INSCRIPCIONS I ENTREGA DE DORSALS

De 2/4 d'11 a 11 del matí, al pàrquing de l'avinguda del Camp d'Esports,

RECOMPTE DELS GRUPS QUE OPTEN ALS PREMIS I ENTREGA D'OBSEQUIS

A les 11 del matí, des de l'avinguda del Camp d'Esports,

SORTIDA DE LES CARROSSES I DE TOTS ELS CICLISTES (grups, escoles, entitats, penyes, etc.)

El recorregut passarà per diversos carrers del Vendrell i finalitzarà a la Rambla.

En arribar a la plaça de Francesc Macià,

BENEDICCIÓ DE BICICLETES I CARROSSES

Tot seguit, el recorregut acabarà a la Rambla, davant les personalitats municipals, que lliuraran els trofeus i els premis.

A la 1 del migdia, a la Rambla,

ENTREGA DE PREMIS

Tot seguit, a la Rambla,

SORTEIG de:

1 bicicleta tot terreny COLUER (cedida per Cicles Vendrell)

10 lots de mallot, samarreta i motxilla (cedits per Club Open Natura)

1 xec regal per a dues persones amb entrada a l'àrea de mar del Centre Wellness (cedit per Le Meridien Ra Beach Hotel & Spa)

(Entraran en el sorteig totes aquelles persones que hagin adquirit la butlleta).

 

PREMIS

Carrosses

1r. premi: 450 €

2n. premi: 350 €

3r. premi: 250 €


Grup més original

1r. premi: 300 €


Grup més nombrós

1r. premi: 400 €


Bicicleta més original

1r. premi: un sopar per a dues persones al restaurant Molí de Cal Tof (cedit pel restaurant Molí de Cal Tof)

2n. premi: dinar per a dues persones al bar restaurant Nens del Vendrell i dues entrades per al Diver Parc Lúdic (cedit per Diver i Tasta Restaurant)

3r. premi: un lot de productes cedit per Casa Cargol, SA

 



©2019 Ajuntament del Vendrell