F._HarrisonwPer la diada de Sant Jordi, el Patronat Municipal Auditori Pau Casals, en la seva programació de Jazz a l'Auditori, també inclou la literatura, i concretament la poesia, en el concert de jazz de dissabte, 23 d'abril, a dos quarts d'onze de la nit a l'Auditori Pau Casals.
L'espectacle Open Secrets, que inclou jazz, folk i poesia, compta amb la presència del pianista anglès Frank Harrison. La formació Frank Harrison Trio està integrada pel mateix Frank Harrison al piano, Davide Petrocca al contrabaix i Stephen Keogh a la bateria. S'hi sumen la cantant de folk Alyth McCormack i els poetes Pere Rovira i Meritxell Nus, que recitaran els seus poemes.
Frank Harrsion és un dels pianistes joves més interessants de l'actual escena europea. A més liderar els seus projectes com a capdavanter, ha acompanyat destacats músics del panorama internacional com la cantant Tina May o el músic i escriptor Gilad Atzmon. El seu trio està compost per instrumentistes tan destacats com el contrabaixista sicilià David Petrocca, deixeble de Niels Henning Orsted Pedersen i membre actual del grup de Monty Alexander, i el bateria irlandès Stephen Keogh, un dels percussionistes amb més renom de l'escena actual, acompanyant de mestres clàssics com Art Farmer, Charles McPherson o Peter King.
La cantant i actriu escocesa Alyth McCormack ha estat considerada per la premsa internacional com la gran renovadora de la tradició del folk britànic. És líder dels seus propis projectes i veu habitual dels Chieftains, una de les formacions de folk irlandès més importants del món.
Pere Rovira destaca com un dels poetes contemporanis més interessants de Catalunya, amb una obra composta per un llarg llistat de títols que han obtingut els premis més importants de la literatura catalana, des dels Jocs Florals de Barcelona fins al Premi Carles Riba. Aquest Sant Jordi presenta el seu nou poemari que porta per títol Contra la mort (Ed. Proa).
Mertixell Nus, una de les veus emergents de la jove poesia catalana, ha trepitjat nombrosos escenaris del país oferint els seus versos, de vegades en solitari i altres acompanyada per músics de diverses procedències estilístiques.
Open Secrets és un espectacle creat, dirigit i produït per Josep Ramon Jové per a la productora britànica Cegin. Es tracta d'una proposta escènica on el jazz i el folk es fusionen i també busquen territoris per caminar plegats amb la poesia.


©2019 Ajuntament del Vendrell