04-12_LaCaixaDrogues_02_webDel 12 al 17 d'abril romandrà al Vendrell l'exposició itinerant "ExpoCaixa. Parlem de drogues", que s'ubica a l'aparcament del Pèlag i està organitzada per l'Obra Social Fundació "la Caixa" en col·laboració amb l'Ajuntament del Vendrell i els departaments de Salut i Educació de la Generalitat de Catalunya. Com afecten les drogues al cervell, als òrgans i a les nostres conductes? Com es torna una persona addicta? Estem realment informats dels efectes de les drogues? A aquestes i altres preguntes hi trobarà resposta qui visiti aquesta exposició. A través d'informació objectiva i d'atractius mòduls interactius, la mostra descobreix els efectes que genera el consum de drogues sobre el cervell i sobre la conducta. L'objectiu de l'exposició és prevenir el consum de drogues entre els joves i proporcionar-los recursos per abordar el tema des d'un enfocament científic, afavorint elements de judici que els permetin prendre decisions responsables en favor de la salut.

A més de les visites guiades, de forma gratuïta, per un monitor especialitzat dirigides als alumnes i professors dels centres d'educació secundària i formació professional, també està a disposició dels centres el programa educatiu "Parlem de drogues", que inclou:

1. Formació específica sobre el procés de l'addicció i els efectes sobre el cervell, el cos i el comportament dirigida al professorat de ciències d'educació secundària.

2. Visita guiada a l'exposició "Parlem de drogues" per als grups d'alumnes del professor.

3. Aplicació a l'aula, per part del professor, de la Unitat Didàctica "Neurobiologia de l'addicció", amb el suport dels materials lliurats per part de l'Obra Social Fundació "la Caixa" expressament amb aquest objectiu.

4. Participació en un debat amb el Dr. Rafael Maldonado, comissari de l'exposició i catedràtic de Farmacologia de la Universitat Pompeu Fabra, dels alumnes de les escoles i instituts que hagin treballat a l'aula la Unitat Didàctica, fent-li arribar tots els seus dubtes sobre els efectes del consum de drogues sobre el cervell, el cos i el comportament.

L'exposició romandrà oberta cada dia fins diumenge de 10 a 14 h i de 17 a 21 h. Les visites guiades es fan cada dia a les 18 h.

Per a més informació sobre el programa es pot consultar el web www.parlemdedrogues.org i per a dubtes, consultes i reserves poden dirigir-se al telèfon 902 999 327.



©2019 Ajuntament del Vendrell