04-11_xarxa_emprendora_webEl grup d'empreses de la Xarxa Emprenedora de L'Eina (organisme coordinat per l'Ajuntament del Vendrell) prepara, per a la tarda del 2 de maig, el "Taller sobre les xarxes socials i la web 2.0", perquè els petits comerços i les empreses locals puguin aprofundir en la nova realitat de les relacions amb els seus clients i la resta de persones.

Durant aquest mes de març, dintre de les activitats de networking de la Xarxa Emprenedora, les empreses i emprenedor/es han participat en una taula rodona per tractar sobre la necessitat que els empresaris i emprenedors/es participin i treballin molt orientats a aquesta nova filosofia de treball i relació social.

Fruit d'aquest debat, van sortir una sèrie d'idees clau per a totes les empreses. Segons José Caro, coordinador de la Xarxa Emprenedora, "hem de millorar la visibilitat de les empreses locals generant conversa a Internet i les xarxes socials, com a necessitat per consolidar i fer créixer el negoci".

La definició d'estratègies i accions de màrqueting i comunicació dintre de les plataformes tecnològiques com Facebook i Twitter, o la participació en blocs i fòrums a Internet, han de connectar els interessos de les persones (clients actuals i potencials) amb els serveis i productes que les empreses els proporcionen. Aquest és un factor clau per a la competitivitat dels negocis.

El grup de la Xarxa Emprenedora planteja dos factors fonamentals per a l'èxit de la presència com a empresa a les xarxes socials i la web 2.0.

En primer lloc, en la generació dels continguts, "sempre s'ha de donar valor al client. El contingut ha de ser d'interès o utilitat."

El segon factor fonamental és "establir una estratègia clara i definida abans d'obrir cap espai":

-Tenir uns objectius concrets a assolir, revisant periòdicament els seus resultats.

-Detectar i conèixer en quins llocs es parla del sector professional corresponent.

-Definir quines accions es faran (de promoció en vendes, atenció i relació amb el client, per fidelitzar-los, promoció dels serveis, què s'ofereix).

-I, per últim, es recomana tenir-ne moltes ganes i paciència com a element clau per a l'èxit.

Les empreses interessades a formar part del grup es poden adreçar per correu electrònic o per telèfon a Xarxa Emprenedora. L'Eina Espai Empresarial (comunicar@xarxaemprenedora.org; tel. 900 33 88 33).



©2019 Ajuntament del Vendrell