04-14_PremisConcursLiterari2009_webEl XXXIX Concurs Literari Sant Jordi, organitzat per l'Ajuntament del Vendrell i adreçat a la població escolar del municipi, ha comptat enguany amb una àmplia participació, que supera les xifres de les altres edicions. 625 alumnes de 3r de primària fins a 2n de batxillerat han escrit les seves històries al voltant del tema "Els avis i les àvies. La malaltia d'Alzheimer".

El tema ha estat escollit amb motiu de l'Any Internacional de l'Alzheimer, que se celebra a tot el món per afavorir la divulgació i les investigacions sobre aquesta malaltia tan estesa entre la gent gran. Amb aquest motiu, l'organització del Concurs ha comptat amb la col·laboració i l'assessorament de l'Associació de Familiars de malalts d'Alzheimer i altres demències del Vendrell i comarca (AFAVC), en forma de participació en el Jurat i de cessió de premis.

Donada la gran participació que ha tingut el Concurs els darrers anys, el Jurat va decidir d'atorgar, per als cursos de primària (els més nombrosos), 6 premis en lloc dels 3 que s'adjudicaven fins ara. Així, els nens i nenes de 3r a 6è de primària tindran 2 primers premis, 2 segons premis i 2 tercers premis.

Això ha estat possible gràcies a la col·laboració de diverses entitats i empreses que han donat ajut econòmic al concurs oferint premis en forma d'entrades per a espectacles, revistes, llibres, CD o altres obsequis. Concretament, s'ha comptat amb el suport de les revistes Enderrock i Cavall Fort (que enguany celebra el 50è aniversari); de l'Auditori Pau Casals, de l'Escola Municipal de Música Pau Casals, de l'organització del concurs de música Track i del "Cantem junts", de la Secció d'Hoquei del Club d'Esports Vendrell i de la Biblioteca Pública Terra Baixa.

Tots els participants rebran, com a obsequi, un llibre que recull els treballs premiats l'any anterior, il·lustrats pels alumnes de l'Escola Municipal d'Art Apel·les Fenosa.

El lliurament dels premis tindrà lloc el divendres 29 d'abril, a 2/4 de 6 de la tarda, a la plaça Pep Jai. Seguidament, la Companyia Mumusic escenificarà l'espectacle per a tots els públics RODA, món.



©2019 Ajuntament del Vendrell