03-30_acnur_cartell_webAlumnes de sisè de primària de l'escola Pau Casals exposen les seves visions sobre el món dels refugiats.

Alumnes dels grups de sisè de primària A i B de l'escola Pau Casals del Vendrell seran els protagonistes, a partir d'aquest dilluns 4 d'abril i fins al proper dia 10, d'una exposició a la sala La Fusteria (c/ Major, 16). Els alumnes exposaran els seus dibuixos sobre les circumstàncies que envolten les persones que, per un motiu o altre, han de marxar de casa seva, del seu poble o del seu país i refugiar-se.

L'exposició és el resultat de les sessions de formació al voltant d'un nou projecte pioner a Catalunya i que ha impulsat l'oficina catalana de l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR). L'escola Pau Casals s'ha implicat en aquest projecte amb la col·laboració de la Regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament del Vendrell, i totes tres institucions han aportat els seus recursos per tirar-lo endavant.

Durant el temps que han durat les classes del projecte "Jo em dic Brisa, i tu?" els escolars s'han acostat a la realitat dels refugiats d'arreu. Es tracta d'una iniciativa que obre l'escola al món que l'envolta i que s'emmarca en l'àmbit de l'àrea d'Educació per a la Ciutadania.

L'exposició dels dibuixos fets pels alumnes aportant la seva visió particular del que han assumit i après dels refugiats i de la tasca de l'ACNUR es podrà veure a La Fusteria del 4 al 10 d'abril, de dilluns a divendres de 18 h a 20 h, dissabte d'11 h a 13 h i de 18 h a 20 h i diumenge d'11 h a 13 h.

Un testimoni d'excepció

A més a més, els alumnes i tothom qui ho desitgi tindran l'oportunitat d'escoltar en primera persona les vivències de la refugiada algeriana El-Kaissa ould-Braham en una xerrada que es farà a la mateixa sala La Fusteria el proper dimecres 6 d'abril a les set de la tarda. L'entrada és gratuïta i oberta a tothom.



©2019 Ajuntament del Vendrell