11_03_29_LocalSocialSantJoan_04wAquesta setmana el Local social Sant Joan ha iniciat la seva activitat a l'espai de les antigues galeries Adonis, ubicades dins l'àmbit del Pla de Barris del Vendrell. L'obertura del local representa "crear nous equipaments i serveis al barri, atreure veïns d'altres zones de la vila cap a aquest entorn i dinamitzar-lo", tal com ha destacat la regidora del Pla de Barris, Marta Tutusaus.

Aquests objectius es pretenen aconseguir amb la programació d'una àmplia oferta d'activitats al local des de diferents regidories de l'Ajuntament i amb la presència de personal del Pla de Barris, que diàriament estarà a disposició dels veïns i de tothom que s'adreci a l'espai per atendre'ls i informar-los de les activitats que s'hi desenvolupen. L'horari d'obertura del local serà de dilluns a dijous, matí i tarda (de 9 h a 14 h i de 16 h a 19 h) i divendres al matí (de 9 h a 14 h). Així mateix, a la recepció del local hi haurà un tauler d'anuncis amb tota la informació dels cursos que s'hi ofereixen i es preveu que es puguin formalitzar les inscripcions directament al local sense necessitat d'adreçar-se als diferents departaments que oferiran cursos.

Un dels primers departaments a fer-ho és el d'Ensenyament, que inicia al Local Sant Joan tres programes dirigits a joves estudiants. El programa lector, amb el qual es pretén donar suport en la lectura a una vintena d'alumnes de 3r i 4t de primària; el programa de foment de la lectura, en el qual es busca introduir a aquests mateixos alumnes l'interès pels llibres, començant pels còmics, i el programa d'accés a les noves tecnologies, a través del qual una altra vintena de nens de 5è i 6è disposaran d'ordinadors al Local social per realitzar-hi els treballs de l'escola i connectar-se a Internet amb aquesta finalitat. Els tres programes es faran a les tardes en diferents horaris els dimarts, dimecres i dijous. La selecció dels alumnes que en formaran part ja s'ha fet i es compta amb el compromís de les famílies per tal que els alumnes assisteixin a les sessions.

Per la seva banda, des de L'Eina també es treballarà al local el projecte "Més per als barris, més per als joves", dins del programa "Treball als barris". El projecte preveu oferir orientació laboral als joves i formar-los en competències en tecnologies de la informació (aproximadament una setantena de nois i noies) i crear un club de formació on els joves trobin els recursos que tenen a l'abast per formar-se.

El Local social Sant Joan compta amb més de 120 metres quadrats que han estat rehabilitats gràcies al treball dels alumnes de l'Escola Taller de L'Eina i de la Casa d'Oficis, fins a l'estiu 2010, en les modalitats de paletes, guixaires, electricistes, pintors i fusters; i ara s'han acabat gràcies als Plans d'Ocupació. A partir de l'octubre del 2010 s'hi va instal·lar el sistema informàtic, a càrrec de la nova Casa d'Oficis "360 graus", dins del programa de microinformàtica.

El nou equipament disposa d'una aula d'informàtica amb 20 punts d'ordinador, que es pot transformar en una sala polivalent i que es podrà dividir en dues aules, un petit espai de recepció i una altra sala polivalent amb accés independent.



©2019 Ajuntament del Vendrell