02-02_SALT_formaci_inicial_capsDiumenge passat va finalitzar el curs de Formació inicial de caps i monitors de lleure infantil i juvenil organitzat per la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament del Vendrell i impartit per l'Escola Forca, en el qual van participar joves de l'Agrupament Escolta Tant com Puc.

Aquest curs es va fer durant tot el cap de setmana al Centre cívic L'Estació del Vendrell, estructurat de la següent manera:

PART TEÒRICA, destinada a oferir una base sobre la qual fomentar la didàctica i també a donar elements útils d'anàlisi per a la reflexió de "fer de cap".

ELS SALTS, destinats sobretot a oferir punts de reflexió concrets, i alhora a posar en acció els continguts desenvolupats en les sessions teòriques.

TÈCNIQUES destinades a oferir recursos per portar a terme intervencions educatives dins el camp del lleure.

Els cursos de SALT han format possibles futurs monitors en el temps de lleure infantil i juvenil. L'Escola Forca expedirà un certificat d'assistència a aquells alumnes que hagin assistit com a mínim al 85% de les hores totals.

El curs va ser tot un èxit, ja que en finalitzar les inscripcions, un total de 20 joves havien decidit fer la formació. La valoració feta tant pels alumnes com per l'Escola i la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament del Vendrell ha estat molt positiva, ja que és una forma que tenen els nois i noies de conèixer el món del lleure, l'associacionisme i les feines d'un monitor/a de lleure, a partir dels 18 anys.

De la mateixa manera, el curs de formació de monitors de lleure i caps d'unitat que es va realitzar durant les vacances de Nadal també va ser tot un èxit, tant per la demanda com per la valoració final dels alumnes, l'Escola i la Regidoria.



©2019 Ajuntament del Vendrell