01-31_DiaNoViolncia_06_webAlumnes de cinquè de primària de totes les escoles del Vendrell han celebrat aquest dilluns 31 de gener el Dia Escolar de la No-violència. L'acte va tenir a l'Auditori que du el nom del compositor Pau Casals, reconegut internacionalment no només per la seva música sinó també per ser un símbol de la lluita per la pau. Els alumnes van representar les històries, coreografies i altres treballs artístics relacionats amb la pau, que havien treballat a les escoles amb anterioritat. Treballs sobre la tolerància, el respecte, l'amor, la no-violència i el record sempre present de la tasca del mestre van centrar les propostes que es van poder veure a l'Auditori.

La música va ser present en la majoria de representacions i va ser la protagonista de la cloenda de la trobada, quan en una conjunció harmònica tots els escolars van cantar junts la Cançó de la pau, sota la direcció d'una professora del Camp d'Aprenentatge Pau Casals.

Abans, però, la inauguració de l'acte va estar presidida per l'alcalde de la vila, Bent Jané, que va fer un al·legat en favor del diàleg, del respecte a la diferència i de la llibertat. Així mateix, va convidar els més petits a fer seves les paraules de Pau Casals en què reflexionava sobre la unicitat de cada ésser humà, en aquest cas, cada nen, assegurant que cadascú de nosaltres és "una meravella". Per aquest motiu, concloïa Casals, és impossible que una meravella decideixi actuar amb violència contra un altre ésser que també ho és.

Les actuacions que van tenir lloc dilluns i les reflexions que es van fer al llarg de la jornada tant en forma de discurs com de representació teatral i musical, van ser possibles gràcies a l'organització a càrrec de l'Ajuntament del Vendrell i la Fundació Pau Casals, amb la col·laboració de les escoles. L'objectiu d'aquesta commemoració és donar a conèixer Pau Casals com a músic, però sobretot com a home compromès i activista per la pau. La UNESCO va proposar que el dia 30 de gener fos el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP). Moltes escoles d'arreu del món, el Vendrell entre elles, fan, aquest dia, actes especials que ajuden els alumnes a reflexionar-hi.



©2019 Ajuntament del Vendrell