12-09_patrulla_nadal04wLa Policia Municipal del Vendrell i els Mossos d'Esquadra estan duent a terme el dispositiu conjunt de seguretat per la campanya de Nadal, que s'allargarà fins el proper 9 de gener, i que fins al moment està donant uns resultats molt satisfactoris. Aquest dispositiu, anomenat Grèvol, ja s'ha aplicat en els darrers anys i inclou diferents accions, com ara el patrullatge mixt amb agents dels dos cossos de seguretat. L'objectiu de la mesura és reforçar la presència policial als carrers sobretot del centre de la població i a les zones més comercials, i augmentar la proximitat dels agents amb els ciutadans, a més d'efectuar controls específics als polígons industrials.

Els comandaments tant de la policia local com de Mossos d'Esquadra segueixen mantenint reunions de seguiment i de coordinació durant els dies que resten de dispositiu, tal com han fet des de el seu inici, per tal d'avaluar el seu funcionament i fer les correccions necessàries per tal d'assolir els objectius fixats.

El dispositiu conjunt es va iniciar el passat 3 de desembre i s'allargarà fins a l'inici de les rebaixes, el proper 9 de gener, coincidint amb la major afluència de ciutadans a les zones comercials i de serveis, i amb als dies anteriors i posteriors de les festes, quan hi ha més activitat als polígons i naus comercials.

En concret, l'objectiu del dispositiu de les festes nadalenques ha estat la prevenció de la comissió d'actes delictius en l'àmbit comercial i ciutadà (petits furts, robatoris interior vehicles, robatoris comerços i naus industrials i altres), amb la interacció personal entre els agents policials amb els comerciants i ciutadans, l'assistència als ciutadans i comerciants i l'assessorament als col·lectius que puguin esdevenir víctimes de delictes.

El dispositiu també ha servit per intensificar el control i la regulació del trànsit en els punts de més intensitat, posant l'èmfasi especial en tot allò relacionat amb la seguretat del trànsit i per garantir la seguretat de conductors, usuaris de la via i en especial, dels vianants.

Així per exemple, durant la matinada del dia 1 de gener es van realitzar controls d'alcoholèmia a les entrades del Vendrell, fent al voltant de 50 mesures, amb un resultat de 5 proves positives (4 sancions administratives i 1 sanció penal). A més, el dia 31 al matí també va ser detectat un conductor que circulava sense disposar de carnet de conduir, i un altre al voltant de les 14h que feia maniobres estranyes, i que després de fer la prova d'alcoholèmia, va donar un resultat positiu amb una taxa d'alcoholèmia que triplicava la permesa. En aquest cas, també es van instruir diligències per un presumpte delicte contra la seguretat viària .



©2019 Ajuntament del Vendrell