11-17_EntimostraFutbolins_01_webLa Penya Blanc-i-blava del Baix Penedès i la Penya Blaugrana del Vendrell i del Baix Penedès han lliurat aquest dimecres els 700 euros que van recaptar durant l'Entimostra 2010 a la Fundació per a la investigació i la prevenció de les malalties cardiovasculars (FIPEC).

Ambdues penyes van deixar les rivalitats esportives a un costat per organitzar durant la passada Entimostra unes partides de futbolins en els seus estands que pretenien recollir aportacions solidàries en favor de la lluita contra les malalties cardiovasculars. La iniciativa, segons han explicat els presidents d'ambdues penyes, Indaleci Grau i Antonio Hernández, respectivament, va néixer després de veure com un jugador del Barça, Andrés Iniesta, recordava el seu amic de l'Espanyol Dani Jarque, mort per una aturada sobtada del cor.

La incidència d'aquest tipus de malalties en el món de l'esport i, concretament del futbol, va fer que les penyes decidissin organitzar aquests futbolins, que probablement es tornaran a organitzar en properes edicions de l'Entimostra, com és voluntat dels organitzadors. En aquest sentit, la regidora de Comerç del Vendrell, Àngels Turdiu, ha felicitat la iniciativa i ha estat testimoni de l'entrega del xec que han fet les penyes a la FIPEC.

En total es van aconseguir 700 euros, tant de les partides de futbolí que es van jugar durant els dies que va durar l'Entimostra, com dels rendiments de la venda de diferent material esportiu que van donar tant el Barça com l'Espanyol. També es va comptar amb la col·laboració de l'empresa Unilever, que va aportar a la iniciativa solidària les seves galetes que ajuden a controlar el colesterol. Les penyes ja han anunciat que l'excedent d'aquestes galetes serà donat a Càritas.



©2019 Ajuntament del Vendrell