10_08_27_ConcursPintura_01wL'artista de Granollers Ricard Terraza s'ha endut el primer premi del Concurs de pintura del Vendrell en la seva edició del 2010, amb l'obra Moment de descans, una pintura on retrata un racó de la plaça Vella on és habitual veure-hi gent descansant i prenent alguna cosa a la fresca. I és que el Concurs d'enguany estava dedicat al Vendrell i la seva gent. Així, el Jurat ha premiat aquelles pintures que retratessin els espais associats a la gent.

El segon premi ha recaigut en el pintor Julio Garcia, d'Abrera, per la seva obra Fent pinya, mentre que el tercer premi se l'ha endut Griselda Soler, veïna del Vendrell, amb la pintura Cercavila.

El Jurat, format per Ignasi Forcada, Francisco Valderrama, Joan Tuset, Camil·la Pérez i Francesc Trillas, va destacar la dificultat de triar els guanyadors per la qualitat de les obres seleccionades. Van optar per valorar especialment les propostes que incloguessin noves tècniques i els quadres càlids que representessin la vida quotidiana dels vendrellencs, així com la manera que tenen aquests de viure els moments de festa. De les quaranta obres presentades se'n van seleccionar una dotzena.

Tant les obres seleccionades com les guanyadores es poden veure en l'exposició que roman a la Sala Portal del Pardo fins al proper dia 26 de setembre de 2010, de dilluns a divendres, de 6 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre, i dissabtes d'11 del matí a 1 del migdia i de 6 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre.

L'exposició dels seleccionats conviu a la mateixa sala amb l'exposició individual de qui fou guanyador del Concurs en l'edició del 2008, que, casualment, és el mateix Ricard Terraza, ja que al premi en metàl·lic per al guanyador, de 1.800 euros aportats per Serveis Mèdics Penedès, s'uneix la possibilitat de fer una exposició a la Sala Portal del Pardo. El segon premi està patrocinat per Barnadas Assessors i consisteix en una aportació de 1.000 euros. Finalment, el tercer premi és una aportació de 750 euros, a càrrec l'Ajuntament del Vendrell.



©2019 Ajuntament del Vendrell