08-24_top_mantareunio_webAvui al migdia, l'alcalde del Vendrell, Benet Jané, ha assistit a la reunió convocada pel conseller d'Interior Joan Saura per tractar la problemàtica del top manta, en la qual hi han participat Interior, Delegació del Govern, representants del món municipal i del sector del comerç.

Després de dues hores de reunió, on s'han posat sobre la taula les diferents postures dels sectors afectats i en què s'ha refermat el missatge de fermesa que tots els presents estaven al costat de la legalitat vigent, s'han arribat als acords següents:

- Interior s'ha compromès a aportar més efectius de Mossos d'Esquadra per combatre el fenomen del top manta.

- el conseller Saura també ha anunciat que es faran campanyes de conscienciació a escala nacional perquè la ciutadania no compri als top manta, ja que aquesta acció només ajuda a perpetuar una situació d'il·legalitat dels propis venedors i suposa la destrucció de llocs de treball al nostre país.

- els ajuntaments del Vendrell i de Calafell han pres el compromís que a partir de l'1 de setembre quedarà sense efecte l'acord de facilitar un espai als top manta perquè puguin vendre els seus productes.

- i la Confederació de Comerç de Catalunya s'ha compromès a retirar les accions legals empreses contra els dos municipis.

Un cop finalitzada la reunió, en roda de premsa, l'alcalde del Vendrell ha explicat que "hem estat molt sols, però valorem positivament la reunió d'avui perquè podrem retirar unes decisions que no necessàriament ens agraden. Celebrem poder tornar a la normalitat. Igual que vam pactar zones autoritzades de top manta, ara contactarem amb els nostres interlocutors i els farem saber el canvi que hi haurà. Confiem que d'aquí a l'1 de setembre, la situació es normalitzi, de forma que ja no seran necessàries les decisions que vam prendre tant l'alcalde de Calafell com jo. Donem per ben emprats els mals de cap que hem hagut de suportar per buscar alguna solució al conflicte".

I, avui a la tarda, en una roda de premsa convocada a l'Ajuntament del Vendrell, Benet Jané ha manifestat que "estem contents perquè hem forçat un canvi de directrius polítiques de la Conselleria d'Interior per resoldre la problemàtica dels top manta".

Avui mateix al vespre, l'alcalde i la regidora de Comerç, Àngels Turdiu, es reuneixen amb el Centre d'Iniciatives i Turisme (CIT) i l'Associació de comerciants de les platges del Vendrell per explicar-los personalment com s'actuarà a partir d'ara després d'haver-se celebrat la reunió d'avui al migdia a la Conselleria d'Interior.

Finalment, Benet Jané ha dit que en els darrers dies ja s'ha anat reunint amb diferents comerços del municipi per parlar de la problemàtica del top manta, la qual cosa es continuarà fent per poder explicar en quin punt ens trobem sobre aquest tema al màxim de comerciants del Vendrell.



©2019 Ajuntament del Vendrell