08-18_RegidorHisenda_webÉs una situació insostenible i el govern municipal lamenta que l'Estat hagi donat l'esquena als ajuntaments en aquests moments de dificultats econòmiques.

El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament del Vendrell, Joan Maria Diu, ha anunciat avui en roda de premsa que aquest any 2010 l'Ajuntament del Vendrell deixarà d'ingressar 2.250.000 euros de l'Estat.

En els darrers anys, amb la davallada del sector de la construcció, els ajuntaments han vist com han disminuït els ingressos, que en el cas del Vendrell es calcula que ha estat de 4.000.000 d'euros anuals en conceptes de permisos d'obres, d'altes de nous IBI (Impost de Béns Immobles) i de plusvàlues. Ara, a més, s'hi afegeix una disminució dels ingressos provinents de l'administració estatal, que suposen més dificultats per als ajuntaments a l'hora de mantenir els serveis als ciutadans sense haver d'incrementar la pressió fiscal.

Per aquest any 2010 ja es calcula que les aportacions mensuals seran de 610.000 euros menys respecte a l'any passat. D'altra banda, pel que fa a les liquidacions anuals, si bé l'any passat es van ingressar 970.000 euros de la liquidació del 2007, aquest any no només es deixaran d'ingressar aquest import, sinò que l'Estat ha anunciat que se'ls ha de tornar 678.000 euros de la liquidació del 2008. Per tant, aquest any 2010, l'Ajuntament del Vendrell deixarà d'ingressar 2.250.000 euros de l'Estat. Cal dir que aquesta la liquidació negativa del 2008 afectarà els pressupostos des del 2011 fins al 2015, ja que es el període permès per tornar els diners i, per tant, s'hi haurà de preveure aquest retorn.

Per tot això, l'alcalde, Benet Jané, i el regidor d'Hisenda, Joan M. Diu, es posaran a treballar per aconseguir més ingressos i parlaran amb l'administració estatal per tal que revisin les liquidacions anuals perquè es considera que hi pot haver alguna equivocació en els càlculs de l'Estat, ja que els paràmetres sobre les quals es fan aquests càlculs, que són el de població, unitats escolars i esforç fiscal, no han disminuït al municipi del Vendrell.

Per acabar, Joan M. Diu, ha explicat que aquesta situació negativa no només ho és per als ajuntaments, sinò que també afecta els ciutadans, i que cal negociar amb l'Estat, a través de les dues associacions municipalistes de Catalunya (ACM i FCM), per tal de reconduir aquesta situació insostenible per als municipis.



©2019 Ajuntament del Vendrell