08-17_ViolaPiano_webUn excel·lent recital de viola i piano, amb un programa bàsicament de compositors catalans, iniciarà la recta final del 30è Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell. El protagonistes seran el reconegut viola, Ashan Pillai, i el pianista Albert Giménez, amb un concert que faran el dissabte dia 21 a les 22'30 h. Serà un concert que servirà per presentar el CD que van enregistrar amb les mateixes obres.

Ashan Pilai és va néixer l'any 1969 a Tilla (Sri Lanka). Combina la funció d'intèrpret i solista de viola a l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OCB), amb la seva activitat d'intèrpret de viola de cambra en el reconegut conjunt Zukerman Chamber Players, i amb la seva funció didàctica com a professor de viola a l'Escola Superior de Música de Catalunya i al Conservatori del Liceu.

Pillai es forma a la Merchant Taylors' School d'Anglaterra i continua els estudis a la Royal Academy of Music de Londres fins a graduar-se amb matrícula d'honor com a intèrpret de viola. Se li concedeixen tots els premis que atorga aquesta institució i beques per a prosseguir la formació als eua. Estudia a la University of Southern California, a la Julliard School de Nova York i, posteriorment, al Banff Center for the Arts de Canadà, on treballa amb els reconeguts pedagogs Donald McInnes i Karen Tuttle. A continuació, torna temporalment als eua per estudiar amb Pinchas Zukerman i Patty Kopek.

Ha estat premiat en nombrosos concursos com el Lionel Tertis (1994), Roma (1995) o el Royal Overseas League Competition (1995). L'any 1997 debuta a Londres com a guanyador de la Park Lane Group Series i el mateix any ho fa al Carnegie Hall de Nova York com a guanyador de l'Artists International Series. Aquests èxits, aclamats per la crítica, el catapulten a l'escena mundial i se'l convida a participar en diversos festivals internacionals com a intèrpret de cambra i com a solista. L'any 1999 actua per primera vegada al Wigmore Hall de Londres.

Ashan Pillai toca una viola del luthier americà Gregg Alf (model Gaspar de Salo) construïda l'any 1992.

L'Albert Giménez, el pianista, va néixer l'any 1970 a Barcelona. Va iniciar els estudis musicals a l'edat d'onze anys a L'Escola de Música de Barcelona on, posteriorment, va estudia amb Joan Rubinat i amb el seu pare, Albert Giménez Attenelle. L'any 1992 becat per la Generalitat de Catalunya, ingressa a la Guildhall School of Music and Drama de Londres on va estudiar amb els professors Paul Berkowitz i Alexander Volkov (piano) i amb el quartet Tákacs (música de cambra). Ha completat la seva formació rebent classes magistrals dels professors Dimitri Bashkirov, Nina Svetlanova, Luiz de Moura, Gyorgy Sebok, Karl Engel, Jean-François Heiser i Jun Kanno.

Albert Giménez ha obtingut diversos premis a concursos de piano: segon premi al Concurs Internacional de San Sebastián, primer premi al concurs Ciutat de Berga, primer premi a la Mostra de Música de la Generalitat de Catalunya i premi al millor intèrpret de piano al Festival de Joves Músics de Barcelona.

Actualment, és professor de piano al Conservatori de Badalona i repertorista a l'ESMUC. A més a més, des de 2005 imparteix classes a diversos cursos d'estiu. Ha estat membre del jurat de nombrosos concursos nacionals de piano i música de cambra.

El programa que interpretaran està format per les obres: Scherzino, de R. Lamote de Grignon; Prègaria a Santiago, de X. Montsalvatge; Damunt de tu només les flors,i , Aureana do sil, de F. Mompou; Sonata per a viola i piano, de S. Brotons; Fantasiestucke, de R. Schumann; i Sonata per a viola i piano, de J. Brahms.



©2019 Ajuntament del Vendrell