cobla-sant-jordi-1wEl Museu Deu proposa passar el vespre del divendres al jardí, amb un amè concert de música de cobla, protagonitzat per la Cobla Sant Jordi.

Aquesta famosa agrupació, fundada l'any 1983, té el títol de Cobla Ciutat de Barcelona, atorgat per l'Ajuntament de la Ciutat Comtal l'any 1997.

La Cobla Sant Jordi és coneguda arreu per participar en grans esdeveniments musicals del país i de l'estranger, com ara el Festival Grec, el Festival de Peralada o el Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell.

Una cobla és una agrupació musical autòctona de Catalunya, formada per 11 instrumentistes i 12 instruments de vent. Els intèrprets toquen músiques de diferents danses populars, especialment sardanes. Els inicis de la cobla es poden situar a l'època medieval, i el seu moment de màxima esplendor fou al s. xix amb la figura de Pep Ventura, considerat el pare de la cobla moderna.

El programa del concert que tindrà lloc al Museu Deu està basat en peces que de ben segur penetraran intensament en la sensibilitat del oïdors, que podran gaudir de vuit sardanes, una sarsuela catalana i la divertida peça musical del compositor nord-amenricà Leroy Anderson El rellotge sincopat.

Entre les sardanes, cal destacar El cant dels ocells, de Pep Ventura, inspirada en el folklore català; Fausta, de Manuel Saderra Puigferrer, dedicada a la seva esposa; Bell Penedès, del fill de Saderra, Josep Saderra, conegut com el Noi, i, del compositor valencià Rabel Martínez, la sarsuela catalana Cançó d'amor i de guerra.

El concert començarà a les 8 del vespre i l'entrada és gratuïta.



©2019 Ajuntament del Vendrell