08-02_casals02_webEls Casals d'Estiu municipals del Vendrell han arribat al final del seu primer mes de funcionament. Han estat organitzats per primera vegada per l'entitat El Vendrell Educació i Lleure, colla La Ballaruga, entitat formada per les associacions de mares i pares de les escoles i instituts del municipi, l'Àrea d'Educació de l'Ajuntament del Vendrell i l'associació Trèvol.

Per primera vegada, es van començar els Casals la darrera setmana del mes de juny, amb una participació de 110 infants.

Al llarg de tot el mes de juliol han passat pels Casals d'Estiu un total de 460 infants, dividits en dos torns de quinze dies.

 

El projecte ha estat organitzat per l'equip directiu de l'entitat, i ha comptat amb un total de 25 educadores i educadors, més 20 persones que hi han fet les pràctiques del curs de Monitor d'educació en el lleure. Aquesta circumstància ha afavorit i ha reforçat molt la tasca educativa del projecte, i s'han pogut oferir activitats tan diverses com un taller de ràdio que s'emet diàriament de dilluns a divendres de 12 a 1 per Ràdio el Vendrell, tallers de teatre i d'expressió corporal, cant coral, disseny de moda reciclada, anglès i expressió plàstica, entre d'altres. També s'han fet tallers de cuina i de jardineria, jocs de taula i jocs populars.

Durant el mes de juliol, els infants han fet sortides al Mercat municipal, a la Biblioteca Terra Baixa, al Museu Déu, a les piscines municipals descobertes i al teatre Àngel Guimerà, entre d'altres. Els més grans han gaudit d'una sortida setmanal de tot un dia al Tibidabo, a l'Aqualeon d'Albinyana i al Museu Molí Paperer de Capellades. També s'han fet jocs i gimcanes per diferents indrets del municipi.

Els Casals han col·laborat amb l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí organitzant una jornada d'intercanvi cultural en la qual els infants sahrauís i els nens dels Casals van poder compartir unes hores fent tallers i jocs i visionant un DVD sobre la vida quotidiana als campaments de refugiats. També hi ha col·laborat la Filmoteca de Catalunya, i els nens han pogut veure uns contes populars muts i en blanc i negre dels anys 1909, amb la narració d'una contacontes, fet que va sobtar molt els infants, que van poder veure en directe els inicis del cinema mut.

La festa final del primer mes de l'activitat va tenir lloc el passat divendres 30 de juliol amb la Festa Major dels Casals, que va comptar amb la presència d'uns pregoners molt especials, tres membres del grup musical Lax'n'Busto: el Pemi Rovirosa, el Salva Racero i el Jimmy Piñol, que van oferir als infants un pregó de Festa Major molt i molt original. El pregó va donar inici als actes festius de la Festa Major, que es van allargar durant tot el matí.

Es va fer un esmorzar comunitari, representacions teatrals i cant coral, i hi varen poder assistir totes les famílies dels infants. Després es va fer una xerrada pedagògica anomenada "Lax'n'Rock a les aules" a la sala d'actes de l'institut Andreu Nin, on els infants dels Casals de més de 10 anys varen poder escoltar les explicacions del Pemi Rovirosa, el Jimmy Piñol i el Salva Racero sobre tot el procés de la creació d'una cançó, des de la idea inicial fins a la venda a les botigues. La xerrada va anar acompanyada d'algunes de les cançons més emblemàtiques del grup.

Per finalitzar la festa, l'equip directiu dels Casals d'Estiu municipals va organitzar una paella popular per a tots els infants i les seves famílies al pavelló municipal Pau Casals. La participació va ser molt nombrosa, amb més de 250 persones apuntades, fet que ressalta el gran èxit obtingut en aquest primer mes dels Casals d'Estiu.

En aquests moments, per al mes d'agost hi ha un total de 200 nens i nenes apuntats als Casals en els dos torns. Les inscripcions continuen obertes per a totes aquelles famílies que ho desitgin. Poden adreçar-se a l'escola Àngels Garriga de 9 a 10 o de 1 a 2 per fer la inscripció corresponent.

Aquest any, els Casals d'Estiu municipals acabaran el dia 3 de setembre, quatre dies abans d'iniciar-se el curs escolar, per tal de poder conciliar al màxim la vida laboral i familiar dels infants i les seves famílies.



©2019 Ajuntament del Vendrell