Solisti_Veneti_039_5wUna de les orquestres de cambra més importants d'Europa, I Solisti Veneti, serà present al 30è Festival Internacional de Música Pau Casals, concretament dijous i divendres d'aquesta setmana a l'Auditori Pau Casals del Vendrell, a dos quarts d'onze de la nit (22.30 h). I Solisti Veneti presenten dos programes diferents per a cadascun d'aquests dos dies, en els quals el compositor Antoni Vivaldi té un paper destacat, i amb un excel·lent director, Claudio Scimone.

El programa del dijous 22 inclou les obres Les quatre estacions, d'A. Vivaldi; Concert per a violoncel en la menor, d'A. Vivaldi; Capriccio per a oboè i corda; d'A. Ponchielli (1834-1886), i les Variacions per a clarinet i corda sobre un tema de "Mosè in Egitto" i "La Donna del lago", de G. Rossini (1792-1868).

El programa del divendres 23 té l'interès afegit de la presència del Cor Madrigal amb les solistes Luca Espinosa, soprano; i Marisa Martins, mezzosoprano, que interpretaran plegats el Glòria d'A. Vivaldi.La resta del programa comprèn La musica notturna delle strade di Madrid, de L. Boccherini; Simpatici ricordi della Traviatta per oboe e archi, d'A. Pasculli, i Concert in re major "San Antonio" per a trompa i corda, de G. Tartini.

I Solisti Veneti, dirigits per Claudio Scimone, són reconeguts pel públic i la crítica com una de les orquestres més actives i prestigioses del món. Aquest reconeixement neix no tan sols de les seves activitats concertístiques i discogràfiques, sinó també de les nombroses i variades iniciatives artístiques i culturals que han dut a terme al llarg de la seva trajectòria.
Fundada l'any 1959 a Pàdua per Claudio Scimone, l'orquestra I Solisti Veneti, que aquest any celebra el seu 50è aniversari, ha ofert més de 4.000 concerts en més de cinquanta països: a Europa, els Estats Units, el Japó, Austràlia, Rússia i Amèrica del Sud. Participa sovint en els festivals internacionals més prestigiosos, incloent-hi el Festival de Salzburg, on ha actuat ininterrompudament des de l'any 1965. És, de fet, el grup estranger que actua en aquest festival amb més assiduïtat.

I Solisti Veneti han obtingut el reconeixement internacional, tant per la seva tasca concertística com discogràfica, i han estat guardonats amb nombrosos i importants premis: el Grand Prix du Disque de l'Académie Charles Cros de París (quatre vegades), el Grand Prix de l'Académie du Disque Lyrique, el Grammy de Los Angeles, la Medalla d'Elisabeth Memorial de Londres, el Premi Caecilia de la Unió de la Premsa Musical Belga i el Premi de la Crítica Discogràfica Italiana, entre d'altres. La República Italiana els ha concedit la Medalla d'Or al mèrit en l'ensenyament, l'art i la cultura, i el president del país va ser present en la celebració del seu 25è aniversari. I Solisti Veneti han enregistrat més de tres-cents discos per a les grans multinacionals discogràfiques (Erato-WEA, BMG-RCA, Philips, Frequenz). Cal destacar sobretot els seus enregistraments de les òperes completes publicades en vida d'Antonio Vivaldi, tots els concerts d'Albinoni i també els cicles dedicats a Tartini, Geminiani, Mercadante, Galuppi, Boccherini, etc. És especialment important el seu cicle dedicat a Rossini, que comprèn, a més de totes les sonates per a corda, L'italiana in Algeri, l'Stabat Mater i el primer enregistrament íntegre d'òperes com ara Zelmira, Armida i Ermione. Tots aquests enregistraments de Rossini han obtingut premis.



©2019 Ajuntament del Vendrell