CocowEl proper divendres dia 9 de juliol el jardí del Museu Deu serà l'escenari de la projecció de la pel·lícula d'Anne Fontaine Coco before Chanel, que recrea la vida de la revolucionària dissenyadora Coco Chanel (Gabrielle Bonheur Chanel) des de la pobresa al màxim luxe.

I és que Coco Chanel (1883-1971) no va passar-ho gaire bé durant la seva joventut. Quan tenia només dotze anys la seva mare morí de tuberculosi i el seu pare l'abandonà a ella i als seus quatre germans, motiu pel qual va quedar sota la custòdia de les seves ties, que tenien un orfenat. Van ser elles les que van ensenyar-li a cosir i li aconseguiren després la seva primera feina com a costurera amb disset anys.

 La pel·lícula, estrenada l'any 2009 i protagonitzada per Audrey Tautou, ha tingut un important èxit internacional gràcies sobretot a l'enorme magnetisme de la protagonista d'Amélie i El codi da Vinci, que té una destacada semblança física amb la jove Gabrielle.
El film, basat en una biografia escrita per Edmonde Charles-Roux, va comptar, a més, amb la col•laboració de Karl Lagerfeld i la mansió Chanel, que van permetre l'accés als seus arxius per recrear, de la manera més fidel, la història d'aquesta famosa i extravagant dissenyadora creadora del perfum més venut de tots els temps, Chanel Nº5.

El cinema és a les deu de la nit i l'entrada és gratuïta.



©2019 Ajuntament del Vendrell