10_06_30_EspaisEscrits_02wEl Vendrell ha acollit aquesta setmana una assemblea d'Espais Escrits Xarxa de Patrimoni Literari Català en la qual, per primer cop, s'ha fet balanç del mapa literari dels escriptors catalans, que va veure la llum a internet encara no fa dos mesos.

L'eina representa una primera obertura a la tecnologia 2.0 i una finestra al món per donar a conèixer els valors de la literatura catalana i situar-los físicament en un mapa on aquests escriptors i escriptores van deixar petjada. En Espais Escrits hi estan representades una quarantena d'institucions i entitats relacionades amb escriptors en llengua catalana, i la Casa Museu Àngel Guimerà és la integrant de la xarxa al Vendrell.

L'assemblea, que va celebrar-se a la capital del Baix Penedès, va constatar les dificultats per les quals passa la cultura en temps de crisi i la necessitat de crear nous canals de comunicació per fer arribar a tothom la vida i l'obra dels escriptors que es representen a Espais Escrits. Alhora, indissolublement, es fomenta el coneixement de la llengua i la cultura catalana.

Els membres de l'assemblea van decidir també que calia treballar en favor de fer arribar la tasca de l'entitat, i en concret el mapa literari, als àmbits educatius, com una eina més per ensenyar als més joves literatura i cultura catalanes. Per altra banda, tal com va explicar la presidenta d'Espais Escrits, Anna Aguiló, també es va plantejar la creació de sinergies amb el sector turístic, ja que els valors que representen els escriptors en llengua catalana han de ser també un reclam per als visitants del país.

Per últim, Aguiló va destacar la importància de "reivindicar, ara més que mai, després de la sentència de l'Estatut, la defensa de l'ús de la llengua catalana per a la nostra vida i per a la nostra acció cultural. I com fer-ho millor que amb la parla dels nostres escriptors".



©2019 Ajuntament del Vendrell