ORQUESTRA_MSICSwEls propers dimarts 22 i divendres 25 de juny el Museu Deu convida tothom a gaudir de dos concerts de grups de l'escola Músics del Vendrell.

L'escola Músics del Vendrell va néixer el setembre de 1991 amb el propòsit d'oferir un ensenyament musical de qualitat i potenciar actuacions en directe amb caràcter divulgatiu i pedagògic.

El dimarts dia 22 de juny, a les vuit del vespre, tindrà lloc al Museu Deu del Vendrell un concert a càrrec del conjunt instrumental i l'orquestra de l'escola Músics. Aquest concert és una mostra del treball realitzat pels alumnes de l'escola durant els últims anys.

L'orquestra de l'escola Músics del Vendrell va ser creada de forma puntual per a les audicions de la mateixa escola. Aquesta experiència els ha encoratjat a establir-se de forma estable al llarg de tot el curs. Formada per músics d'entre deu i divuit anys, l'orquestra en l'actualitat està formada per una flauta travessera, dos clarinets, un saxo alt, dos violins, cinc guitarres, un piano, un baix elèctric i una bateria. La direcció i els arranjaments van a càrrec d'Albert Recasens.

La filosofia de l'orquestra de l'escola Músics és del tot oberta: qualsevol instrument i qualsevol tema musical hi tenen cabuda, donant prioritat a la participació dels alumnes de l'escola per tal que aconsegueixin aprendre els conceptes principals de tocar amb orquestra (coordinació, matisos, etc.) i per tal que, a més a més, gaudeixin tocant temes que ells ja coneixien combinats amb d'altres temes que els aportin elements interessants per aprendre o consolidar.

A través de la interpretació d'aquests temes de diferents orígens, èpoques i estils, els components de l'orquestra s'endinsen també en la seva anàlisi, coneixent així, per exemple, conceptes del llenguatge, del timbre, del ritme o de l'harmonia adequats a les necessitats de cada tema. Per altra banda, el divendres 25 de juny, a les vuit del vespre, hi haurà el concert dels grups de jazz i la big band de l'escola.

L'entrada dels concerts és gratuïta per a tothom.



©2019 Ajuntament del Vendrell