05-26_Cantnia2wUn total de 250 alumnes de sisè de primària de les escoles del Vendrell participaran el proper 4 de juny en un gran espectacle que omplirà la plaça del Tívoli.

Aquests nens i nenes del Vendrell s'uniran als 20.500 alumnes d'altres escoles d'arreu del país on també s'organitza aquest esdeveniment durant l'any. L'Auditori de Barcelona organitza aquest espectacle a escala nacional i ja fa vint anys que se celebra tant a Barcelona com a d'altres poblacions de l'àrea metropolitana, d'altres punts del país i també de la resta de l'Estat amb un èxit aclaparador. Enguany, per primera vegada arriba a Tarragona i, en concret, al Vendrell, on compta amb la col·laboració de l'Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC).

El projecte es diu "Cantània" i la seva arribada al Vendrell, com ha destacat l'alcalde, Benet Jané, "és un element més en la nostra tasca per fomentar la cultura i donar a conèixer els personatges importants de la nostra vila, com és Pau Casals i la seva música". Que el "Cantània" arribi al Vendrell és una oportunitat perquè els més petits s'animin a fer música i valorin també la tasca que es fa des de l'Escola de Música que porta el nom del Mestre.

L'alcalde ha convidat tots els familiars i amics dels nens i també els veïns del Vendrell i rodalies a gaudir d'aquest espectacle i donar suport als nens i nenes cantaires. Amb una entrada simbòlica de cinc euros, es podrà assistir a aquest concert tan especial davant l'Escola de Música, a la plaça del Tívoli, el dia 4 de juny a les 12 del migdia. Les entrades, de fet, ja es poden comprar a l'Escola Municipal de Música Pau Casals.

La implicació de les escoles, els professors i els nens al llarg de mesos de preparació i assaig és, de fet, una manera d'arribar a l'objectiu principal del projecte "Cantània", com ha explicat la coordinadora pedagògica de l'EMMPAC, Montserrat Meneses, ja que els professors de música de les escoles es formen en unes sessions a l'Auditori de Barcelona per poder ensenyar després als seus alumnes les tècniques del cant coral. "El concert és l'excusa perquè el professorat de primària es formi i, gràcies a això, el nivell musical dels professors i dels nens ha crescut molt en els últims anys", ha dit Meneses.

El "Cantània" portarà a escena una cantata del compositor Alberto Grau, escrita per Rosa Regàs, La balada del retorn. Com és habitual, la peça s'ha escrit expressament per a aquest certamen i narra la història d'una família que es veu obligada a emigrar del seu país i de la importància de conservar les arrels.



©2019 Ajuntament del Vendrell