Divendres L'EINA va acollir l'acte de lliurament dels premis del concurs Joves amb idees 2010, que s'inclou en un conjunt d'activitats que s'organitzen des de l'Ajuntament del Vendrell per fomentar l'esperit emprenedor entre els més joves del municipi. En concret, a través d'aquest concurs es pretén que els alumnes dels instituts potenciïn la seva capacitat creativa i emprenedora, i es premien les propostes més innovadores i viables.

El jurat dels premis, presidit pel director de la Càtedra sobre el Foment de l'Emprenedoria i la Creació d'Empreses de la URV, Pere Segarra, va atorgar els següents premis entre els sis finalistes:

-Primer premi: al projecte "Only Heels", de Núria Cid Segura, Anna Álvaro Saperas, Sara Riba Arroyo i Anabel Lanuza Sabaté (IES Baix Penedès). Consisteix en una sabata dos en un; es tracta d'unes sabates, concretament d'unes ballarines, amb una doble funció: es poden portar com a ballarines o se'ls pot incorporar una petita peça perquè faci de taló. Dotació del premi: 400 €.

-Segon premi: al projecte "Plate Holder", de Marta Tutusaus Rius, Kevin Pascual del Río, Joan Corrons Ros i Alba Espina Pellejà (IES Baix Penedès). Consisteix en una superfície en forma de plat que té un espai per subjectar una copa o un got i un altre per posar-hi el plat. L'objectiu és no haver de tenir les dues mans ocupades mentre algú es troba en una festa, una convenció, una celebració... Dotació del premi: 300 €.

-Tercer premi: al projecte "Nature Shower", d'Ivet Carbajo León, Àngels Torras Torra, Tània Quirós Ametller i Ainara Campoy Pizarro (Col·legi Sagrat Cor). Consisteix en un mòdul mòbil de dutxa individual, de forma cilíndrica, amb una funda incorporada i de plàstic per agilitzar-ne el transport. També incorpora un filtre de sorra per tal de netejar les aigües grises i poder-les destinar a reg de jardins, plantes... de manera que es pren consciència del medi ambient. Dotació del premi: 150 €.

- Premi CIT (premia la idea de negoci més vinculada als recursos propis del Vendrell): al projecte "Anem-hi", de Maider Garrido Mateo, Sandra Gómez Calles, Núria Aulèstia Agné i Lauda del Castillo García. Aquest projecte consisteix en la posada en marxa d'un centre que ofereix la possibilitat d'estudiar i prendre alguna beguda o menjar alhora. Dotació del premi: 100 €.

De forma prèvia a aquest Concurs, del 15 al 23 de març, L'EINA Espai Empresarial va realitzar els "Seminaris i tallers sobre generació d'idees i creació d'empreses al Vendrell". En total, hi van participar 97 joves.



©2019 Ajuntament del Vendrell