Carme Riera, Lolita Bosch, Isabel Núñez, Berta Marsé i Marta del Riego són les protagonistes de la nova edició de la jornada literària VISOR que, des de fa sis anys, complementa el seguit d’actes previstos al Vendrell per celebrar la Diada de Sant Jordi.  VISOR 10 és la continuació d'un projecte que la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell i la promotora cultural Bracket Cultura van començar fa sis anys, amb l'objectiu de difondre la literatura i els seus diferents gèneres.

Així mateix, va néixer amb la voluntat de convertir aquest municipi en un centre de debat cultural en el qual la veu dels escriptors i escriptores serveixi per acostar-los a un públic que busca referents en la cultura.Enguany el VISOR està dedicat a la literatura feta per dones. En el món de les lletres hi ha un debat interminable pel que fa a la literatura femenina, l'eterna reflexió d'en quina mesura se’n pot parlar com d'un subgènere amb entitat pròpia. En qualsevol cas, el debat és ampli i carregat de matisos, i, si alguna cosa sembla concloent, és que els cànons literaris afavoreixen l'escriptura feta per homes.

VISOR 10 dedica aquesta sisena edició a la literatura escrita per dones. Sota el títol “Dones DO” (Dones Denominació d'Origen), donarà veu a diferents autores que, des de punts de vista singulars, han fet de la literatura una forma d'expressió cultural.

Des d'aquesta perspectiva, la voluntat de la jornada és donar protagonisme a dones escriptores per tal de conèixer la seva obra, les seves motivacions creatives i la seva visió del món literari.

La jornada literària se celebrarà a l’Auditori Pau Casals dissabte 17 d’abril a partir de les dotze del migdia amb la inauguració de l’acte per part de l’alcalde del Vendrell, Benet Jané, i del responsable de Bracket Cultura, José Luis Espina. Tot seguit se succeiran les xerrades a càrrec de Berta Marsé, amb una dissertació sobre “Escriure un conte”, i de Lolita Bosch després amb “L’escriptura íntima”. Una pausa per un dinar de germanor donarà pas a la represa de la jornada a les cinc de la tarda amb Isabel Núñez, que parlarà sobre “Escriure a cegues. Misteris de la ficció”; Carme Riera, que es preguntarà “Per què escriure si el normal és llegir” , i Marta del Riego, amb “La ironia d’escriure. Humor i crueltat en algunes escriptores”. L’entrada a la jornada és gratuïta.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell