El Vendrell incorporarà aquesta Setmana Santa una nova oferta de lleure pensada per promocionar els atractius turístics del municipi: les sortides de marxa nòrdica. La marxa nòrdica és una activitat física aeròbica molt agradable i fàcil de practicar per tothom, que incorpora uns bastons similars als utilitzats en l’esquí de fons. De fet, la marxa nòrdica és un exercici més efectiu que només caminar, ja que actua de forma suau però eficaç, millorant la força muscular i tonificant els músculs; activa el sistema cardiovascular, i repercuteix de manera directa en la coordinació i la mobilitat.

La marxa nòrdica té els seus orígens a Finlàndia, on els esquiadors de fons practicaven aquesta activitat física com a complement en el seu entrenament d’estiu. Des de llavors s’ha anat desenvolupant el nou concepte i forma de moviment. Avui dia, la marxa nòrdica ja és un esport practicat per milers de persones arreu del món.


Per tal de donar a conèixer l'activitat al màxim de públic possible s'organitzaran un seguit de sortides gratuïtes. La primera serà aquest proper dissabte 3 d'abril i començarà a les onze del matí, al davant del Riuet de Coma-ruga. Allí es farà la presentació de la jornada i el lliurament del material corresponent. A 2/4 de 12 s'iniciarà l'escalfament i tot seguit els monitors faran una petita introducció a la tècnica de la marxa nòrdica. Es preveu que cap a les 12 h s'iniciï el recorregut, d'aproximadament 5 quilòmetres, que durà els participants a fer un recorregut pels voltants del barri marítim de Coma-ruga. La jornada s'acabarà cap a les 14 h. Per prendre-hi part només cal portar el DNI i calçat i roba còmoda.

Les properes sortides de marxa nòrdica seran el dia 1 de maig i el 25 i el 26 de juny, i també seran gratuïtes. Per a més informació sobre els horaris i els itineraris concrets, cal adreçar-se al Patronat Municipal de Turisme, al telèfon 977 68 00 10.

Segons la regidora de Turisme i Platges, Àngels Turdiu, “les sortides de marxa nòrdica complementaran l'oferta de turisme actiu del Vendrell i permetran descobrir paratges naturals i patrimoni cultural del municipi d'una manera relaxada”.



©2019 Ajuntament del Vendrell