La Casa nadiua de Pau Casals compta amb una nova filmació inèdita dels actes de celebració que van tenir lloc fa 30 anys, el 10 de novembre de 1979, al Vendrell, amb motiu de l’arribada de les despulles del Mestre al municipi.

La filmació l’ha cedida el veí del Vendrell Josep Urgell, que aquell dia va decidir gravar un dels actes més importants que ha viscut la vila en la seva història contemporània. Les imatges, que són ja en mans dels responsables de la Casa nadiua de Pau Casals, van ser gravades originalment en una càmera de súper 8, tenen bona qualitat i una durada de quatre minuts. En la gravació es pot veure l’entrada del fèretre a l’església parroquial del Vendrell i com la plaça Vella estava plena de gom a gom per rebre les restes mortals del Mestre.

Posteriorment apareix l’arribada de la comitiva, encapçalada per la seva vídua, Marta Casals, i el seu germà, Enric Casals, a més de diverses autoritats catalanes i d’arreu del món, al cementiri del Vendrell, on va ser enterrat i on se li va retre un sentit homenatge amb la presència, també, dels castellers Nens del Vendrell.

Aquesta nova filmació complementa les dues existents fins ara, provinents l’una del No-do i l’altra també d’una donació d’un particular, en aquest cas, de Jaume Domingo. Ambdues es poden veure a la Casa nadiua, sempre que se sol·liciti als seus responsables, mentre que aquesta nova adquisició s’exposarà al públic a partir d’aquest divendres en sessions a les dotze del migdia i a les sis de la tarda.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell